fbpx
Футбол

Генпрокуратура дала прокурору Львівської області один тиждень, щоб розібратися в інциденті під час матчу Україна – Сан-Марино

Керівництво Генеральної прокуратури України зобов’язало прокурора Львівської області організувати ретельну перевірку інциденту на стадіоні «Арена Львів» 6 вересня цього року під час матчу відбіркового раунду на чемпіонат світу-2014 між національною збірною України та збірною Сан-Марино.

«На виконання доручення президента України щодо надання правової оцінки діям окремих вболівальників під час футбольного матчу між збірною України та збірною Сан-Марино, керівництво ГПУ зобов’язало прокурора Львівської області організувати ретельну перевірку даного факту. Крім того, в Міністерство внутрішніх справ України було направлено лист про необхідність організації перевірки за цим фактом", – йдеться у заяві Генпрокуратури України.

Прокурор Львівської області повинен проінформувати Генпрокуратуру про підсумки проведених перевірок до 15 жовтня цього року.

Нагадаємо, 27 вересня 2013 року дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що матч відбіркового туру чемпіонату світу-2014 року, між збірною командою України і збірної Польщі 11 жовтня цього року в Харкові на ОСК «Металіст» пройде при порожніх трибунах.

Дане рішення ухвалили на підставі рапортів інспектора та арбітра матчу між збірними України і Сан-Марино, який відбувся 6 вересня нинішнього року у Львові на «Арені Львів», а також доповіді спостерігача організації FARE про дискримінаційні та расистськы прояви, які, на його думку, були допущені місцевими вболівальниками.

3 жовтня цього року стало відомо, що матч на харківському стадіоні пройде з глядачами, так як санкції ФІФА до Федерації футболу України за гру між Україною та Сан-Марино припинені (тільки на одну гру) на час розгляду апеляційної заяви української сторони.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: