fbpx
Політика

Росія зобов’язана переглянути ціни на газ для України – Яценюк

 Голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вважає, що Росія після заяви президента Володимира Путіна про надання Україні знижки на газ сама повинна переглянути газову угоду в бік зменшення ціни на паливо для української держави. Про це опозиціонер заявив журналістам на брифінгу у Верховній Раді.

 «Що стосується заяви Президента Путіна про 260 доларів за 1000 кубічних метрів газу, то тепер стало зрозуміло, що, виявляється, реальна ціна газу не 400, а реальна ціна газу 260 доларів», – зазначив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За його словами такі дії з боку російських сусідів свідчать лише про одне: всі спроби тиску на Україну не увінчалися успіхом, і тепер Росія замість батога вирішила дати пряник.

 «Повністю змінили тактику: півроку тиснули на Україну і «розстрілювали» Україну з усієї зброї, яка була в арсеналі Російської Федерації, починаючи з економічних санкцій і закінчуючи політичним тиском. Зрозуміли, що ми встояли. І зараз вони замість батога витягли пряник», – зазначив опозиціонер.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін повідомив, що «Газпром» допоміг Україні закачати в підземні сховища необхідний газ за ціною 260 дол за 1 тис. куб. м.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: