fbpx
Економіка

Продукти в Україні після підписання УА подешевшають – посол Австрії

Надзвичайний і повноважний посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм вкрай здивований, що ціни на більшість продуктів в Україні набагато вищі, ніж в Австрії. І це при тому, що доходи українців в рази менші ніж у європейських жителів. Але після підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом та створення зони вільної торгівлі ситуація повинна змінитися в кращу сторону. Про це посол заявив під час харківського форуму, присвяченого створенню зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

«Я впевнений, що ціни будуть нижчі, тому що менше буде бар’єрів, буде менше тарифів на митниці», – підкреслив Вольф Дітріх Хайм.

Разом з тим, впевнений посол, створення зони вільної торгівлі допоможе краще захистити права не тільки виробників, але і споживачів, як того вимагають певні європейські правила. При цьому Вольф Дітріх Хайм підкреслив, що українцям не варто розраховувати на швидкі зміни в ринкових відносинах з Європейським союзом. Все відбуватиметься поступово, оскільки перш за все необхідно створити всі необхідні для цього умови.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: