fbpx
Політика

МЗС України: Росія ще не погодилася на тристоронні консультації з ЄС і Україною

Україна і Росія поки що не погодили питання з проведенням консультацій у тристоронньому форматі Україна-ЄС-МС. На консультаціях сторони мають обговорити питання підписання офіційним Києвом Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це журналістам у вівторок повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Нагадаємо, що минулого тижня український прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що Київ в офіційному порядку запропонував Кремлю провести такі консультації.

«Такий формат ще не узгоджений. Обговорення зараз йде на технічному рівні, однак ми сподіваємося, що такий формат таки утвердиться як офіційний, він дуже допоміг би і Росії, і Європейському союзу, і Україні мінімізувати можливі проблеми, які виникнуть після вступу в дію Угоди про асоціацію», повідомив Кожара.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Варто відзначити, що сьогодні президент Росії Володимир Путін попередив, що Кремль буде змушений вжити заходів щодо захисту вітчизняного ринку. За словами президента, такі заходи Росія прийме після створення зони вільної торгівлі між ЄС і Україною.

«Зараз у нас достатньо велика різниця у рівні митного захисту ринків з Україною, і якщо Україна, а до цього все і йде, і далі буде знижувати рівень захисту своєї митної території, то ми будемо змушені приймати захисні заходи, однак це мають бути заходи в рамках СОТ», – повідомив Путін.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Володимир Путін заявив також, що Російська Федерація вже запропонувала Україні провести консультації на рівні урядів. Такі консультації планується провести перед прийняттям офіційним Києвом рішення про приєднання до зони вільної торгівлі ЄС.

Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом уже в листопаді, під час Вільнюського саміту.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: