fbpx
Політика

Президент Німеччини вимагає звільнити Тимошенко

 Президент Німеччини Йоахім Гаук закликав свого українського колегу Віктора Януковича не тягнути час із звільненням Юлії Тимошенко і відкрити шлях для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Відповідну інформацію поширив представник німецького лідера.

За його словами, питання звільнення Тимошенко було головним у переговорах Гаука і Януковича в Кракові. Президент Німеччини вважає, що чим довше залишається відкритим питання звільнення Тимошенко, тим більше це загрожує підписанню Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як стверджує представник німецького лідера, для Гаука рішення цієї проблеми є свого роду «барометром» того, наскільки серйозними і заслуговуючими довіри є зусилля адміністрації Януковича з розвитку демократії та правової держави.

«У всіх цих сферах на сьогоднішній день Україна не відповідає європейським стандартам», – вважають в Берліні.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Нагадаємо, що 7 жовтня Янукович разом з президентами Польщі, Італії та Німеччини обговорював у Кракові перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

У прес-службі президента Німеччини заявили, що в даний час Україна не виконала всі умови Євросоюзу, а без цього Німеччина не підтримає євроінтеграцію України.

Читайте також: