fbpx
Новини світу

Білорусь не знайшла порушень у «Рошен»

  Державний комітет з стандартизації Білорусі не виявив порушень у продукції української кондитерської корпорації "Рошен" (Roshen).

Згідно з повідомленням Держстандарту, інспекції відомства провели моніторинги і перевірки дотримання вимог законодавства та технічних нормативних правових актів при реалізації 295 найменувань кондитерських виробів, вироблених на фабриках кондитерської корпорації Roshen.

"В результаті випробувань, проведених в акредитованих лабораторіях, за показниками безпеки (наявність токсичних елементів, пестицидів, мікотоксинів, вміст свинцю, кадмію, ртуті, миш’яку; мікробіологічні показники) порушень не було виявлено", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Разом з тим, Держстандарт зазначає, що в ході моніторингу були виявлені випадки реалізації кондитерських виробів із простроченим терміном придатності, відсутність документів про підтвердження відповідності та якісних посвідчень, а також порушення в частині маркування продукції.

"В даний час Держстандартом проводяться моніторинги і перевірки при реалізації всієї кондитерської продукції в республіці", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в липні Росспоживнагляд заборонив постачання в країну шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції. У середині серпня на переговорах в Москві глава російського відомства Геннадій Онищенко домовився з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Зокрема, передбачалася інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство могло допустити українську продукцію на ринок, але з контролем кожної партії.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: