fbpx
Політика

Питання по Тимошенко має бути вирішено до 15 жовтня, – Луценко

 Колишній голова міністерства внутрішніх справ України Юрій Луценко висловив впевненість у тому, що якщо Янукович не звільнить Юлію Тимошенко, або не дасть право їй виїхати на лікування до Німеччини, то Україні не вдасться підписати угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі. Про це Юрій Луценко повідомив під час свого спілкування з журналістами у Чернівцях.

 «Можна навіть не замовляти квитки до Вільнюса, якщо Юлію Тимошенко не звільнять або не відправлять на лікування до Німеччини. Дане питання необхідно вирішити вже до 15 жовтня. Якщо воно не буде вирішено, то підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі не відбудеться. Це стало зрозуміло ще в Ялті», – заявив екс – міністр. Також Луценко додав, що «звільнення Юлії Тимошенко – зовнішня стратегія на шляху європейської інтеграції України».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Крім цього, Юрій Луценко додав, що для звільнення екс – прем’єр – міністра не потрібно ніяких змін у законодавстві. Луценко вважає, що для повного звільнення Юлії Тимошенко потрібно лише одне – указ про помилування, який буде підписаний президентом України Віктором Януковичем.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: