fbpx
Література

Названо імена лауреатів літературної премії “Ясна поляна”

 Журі щорічної літературної премії "Ясна Поляна" оголосило імена лауреатів.

 Переможцем у номінації "XXI століття" і володарем 750 000 рублей став Євген Водолазкін – автор роману "Лавр". Отримуючи нагороду, Водолазкін підкреслив, що присвятив роман своїй дружині Тетяні – "першому і дуже критичному читачеві його творів". Євген Водолазкін – доктор філологічних наук, провідний науковий співробітник Пушкінського Будинку, з минулого року він є головним редактором альманаху "Текст і традиція". Головний герой «Лавра» проживає чотири різні життя – лікаря, юродивого, паломника і відлюдника. За словами одного з членів журі, – "це роман про Бога в житті людини".

 Лауреатом у номінації "Сучасна класика" визнано Юрія Бондарєва, автор роману "Гарячий сніг" , що розповідає про події Великої Вітчизняної війни. Диплом переможцю вручив особисто міністр культури РФ Володимир Мединський. Грошовий приз лауреату в цій номінації склав 900 000 рублей.

 Переможців премії «Ясна поляна» визначало журі під головуванням Володимира Толстого . До його складу увійшли Лев Аннинський, Павло Басинський, Ігор Золотусський, Валентин Курбатов, Владислав Отрошенко, Олексій Варламов.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: