«Київенерго»: У Києві можуть виникнути проблеми з енергопостачанням через відсутність палива

У Києві можливе виникнення кризової ситуації з енергопостачанням унаслідок відсутності палива. Про це розповів голова наглядової ради компанії «Київенерго» Іван Плачков.

За словами Івана Плачкова, необхідно запобігти можливим порушенням з енергопостачанням Києва під час опалювального сезону. Для цього представникам Державного резерву потрібно в терміновому порядку забезпечити запаси мазуту на рівні не менше 100 тисяч тонн.

Відзначимо, що в Києві виникла напружена ситуація із запасами палива, яке потрібно для опалювального сезону. У першу чергу, проблеми з’явилися через брак коштів для закупівлі пального (борг столичних споживачів перед «Київенерго» становить приблизно 2,9 мільярда гривень, з яких 1,9 мільярда гривень – борги бюджетних організацій всіх рівнів, в тому числі і 1, 5 мільярда гривень – некомпенсована різниця в тарифах).

Related Post

Як додав глава наглядової ради «Київенерго», існують 2 основні чинники для занепокоєння: різке скорочення запасів мазуту в сховищах «Київенерго», а також зниження Кабінетом міністрів на 25 % лімітів поставки природного газу для теплопостачання. Крім того, зазначає Плачков, є варіант з переходом на часткове використання мазуту як палива.

«Сьогодні у нас одна з найбільш напружених ситуацій щодо входження в опалювальний сезон: у зв’язку з позицією уряду з 25 %  скорочення використання дорогого російського газу, потрібно спалювати мазут, якого у нас в запасі близько 50 тисяч тонн, а цього вистачає лише на 5-8 днів», – розповів Плачков.

Варто відзначити, що протягом 50 років (до 2009 року) запаси мазуту на Київських ТЕЦ традиційно складали близько 150 тисяч тонн. Це дозволяло в разі непередбачених обставин забезпечувати в Києві теплопостачання в осінньо-зимовий період протягом 25-30 днів.

За матеріалами: РБК-Україна

Leave a Comment