fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Київенерго»: У Києві можуть виникнути проблеми з енергопостачанням через відсутність палива

У Києві можливе виникнення кризової ситуації з енергопостачанням унаслідок відсутності палива. Про це розповів голова наглядової ради компанії «Київенерго» Іван Плачков.

За словами Івана Плачкова, необхідно запобігти можливим порушенням з енергопостачанням Києва під час опалювального сезону. Для цього представникам Державного резерву потрібно в терміновому порядку забезпечити запаси мазуту на рівні не менше 100 тисяч тонн.

Відзначимо, що в Києві виникла напружена ситуація із запасами палива, яке потрібно для опалювального сезону. У першу чергу, проблеми з’явилися через брак коштів для закупівлі пального (борг столичних споживачів перед «Київенерго» становить приблизно 2,9 мільярда гривень, з яких 1,9 мільярда гривень – борги бюджетних організацій всіх рівнів, в тому числі і 1, 5 мільярда гривень – некомпенсована різниця в тарифах).

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Як додав глава наглядової ради «Київенерго», існують 2 основні чинники для занепокоєння: різке скорочення запасів мазуту в сховищах «Київенерго», а також зниження Кабінетом міністрів на 25 % лімітів поставки природного газу для теплопостачання. Крім того, зазначає Плачков, є варіант з переходом на часткове використання мазуту як палива.

«Сьогодні у нас одна з найбільш напружених ситуацій щодо входження в опалювальний сезон: у зв’язку з позицією уряду з 25 %  скорочення використання дорогого російського газу, потрібно спалювати мазут, якого у нас в запасі близько 50 тисяч тонн, а цього вистачає лише на 5-8 днів», – розповів Плачков.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Варто відзначити, що протягом 50 років (до 2009 року) запаси мазуту на Київських ТЕЦ традиційно складали близько 150 тисяч тонн. Це дозволяло в разі непередбачених обставин забезпечувати в Києві теплопостачання в осінньо-зимовий період протягом 25-30 днів.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: