fbpx
Економіка

Звітуємо по ЄСВ

   Міністерством доходів і зборів розроблені електронні формати документів звітності з єдиного соціального внеску

 Для підготовки платників податків до подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування в електронному вигляді Міністерством доходів і зборів були розроблені електронні формати (архів форматів) документів звітності з ЄСВ.

 Розробка документів здійснюється у зв’язку з набранням чинності Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи” від 4 липня 2013 року.

 Також був розроблений довідник відповідності кодів органів Міндоходів і кодів органів Пенсійного фонду для використання розробниками програмного забезпечення при формування xml – файлів (довідник). А ознайомитися з електронними форматами і довідником можна на порталі Міністерства доходів і зборів.

 Провідні фахівці ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадують, що при звітності в електронному вигляді потрібно використовувати електронний цифровий підпис. Отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів. Загалом в Україні діє 104 таких пункти. А станом на сьогоднішній день з вересня місяця 730 голосіївських підприємців та платників податків отримали безкоштовний електронний цифровий підпис. Ті, хто ще не отримав електронні ключі – звертайтеся за місцем реєстрації взяття на облік, за адресою вул. Жилянська 23.

За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів в Києві

Читайте також: