fbpx
Політика

Вдова Олександра Литвиненка подає до суду на МВС Великобританії

Вдова екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, Марина Литвиненко прийняла рішення судитися з МВС Великобританії, щоб змусити владу провести розслідування загибелі чоловіка, що втік на початку 2000-х до Великобританії, слідом за Березовським.

«Я прийняла рішення не зупинятися», – заявила журналістам Марина Литвиненко.

Раніше Високий суд Лондона відмовив їй компенсувати юридичні витрати в разі програшу в процесі, і в зв’язку з цим адвокат Марини Литвиненко, Олена Цирлін повідомила, що її клієнтка сподівається, що фінансова підтримка їй буде забезпечена громадськістю.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як повідомлялося раніше, міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза ​​Мей повідомила судді-коронеру, що рішення уряду Великобританії не проводити відкрите публічне розслідування смерті Олександра Литвиненка викликано, виходячи з міжнародних відносин.

Очікувалося, що відкритий коронерський розгляд замінив би дізнання, яке після рішення не розглядати значущі документи, щодо можливої ​​ролі російської держави у смерті Литвиненка, зайшов в глухий кут. Марина Литвиненко наполягала на проведенні такого розслідування, так як воно могло розглядати і секретні документи.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Досі не оприлюднили офіційний медичний висновок про причини смерті після розтину тіла Литвиненка, хоча з дня смерті минуло більше п’яти років. Крім того, вся офіційна інформація про причини смерті екс-офіцера ФСБ залишається засекреченою.

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: