fbpx
Новини світу

В Україні нестача лікарів – НАМН

 За словами члена – кореспондента НАМН України, доктора медичних наук, професора Олександра Волосовця, на даний момент в Україні не вистачає 20 тисяч лікарів. Про це повідомляють в УНН, посилаючись на Міністерство охорони здоров’я.

 «У даний момент у нас близько 20 тисяч вакантних посад. Ця цифра досить серйозна. Дуже гостро стоїть проблема з вузькими спеціалістами», – заявив Волосовець. Також професор додав, що для подолання даної проблеми довелося вводити системну реформу галузі, після якої 80 % звернень від українських громадян будуть розглядатися виключно сімейним лікарем.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 «Зараз ми проводимо роботу над розвитком цієї системи. Тільки в цього року вже більше 50 % молодих фахівців були направлені в сільську місцевість, де вони будуть працювати сімейним лікарем. Молоді лікарі повинні відпрацювати на новому місці три роки. Для нас це вкрай важливо, оскільки третина нашого населення проживає саме в сільській місцевості. І цим людям також потрібна якісна медична допомога», – додав Олександр Волосовець. За словами фахівця, з системи щороку вибуває до 3,5 тисяч лікарів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: УНН

Читайте також: