fbpx
Економіка

«Білорусь є важливим партнером для України у сільськогосподарському секторі», – міністр

 Україна і Білорусь збираються розширити співпрацю в галузі рослинництва. Про це стало відомо з відповідної угоди, яку підписали обидві сторони. Нагадаємо, що 7 жовтня 2013 року міністр аграрної політики і промисловості України Микола Присяжнюк підписав угоду з Білоруссю в рамках робочого візиту. Повідомляється, що цей документ сприятиме збільшенню поставок вітчизняної рослинницької продукції в Білорусь, а також дозволить розширити товарообіг аграрної продукції між Києвом і Мінськом. Про це розповіли у прес – службі Кабінету міністрів.

 Нагадаємо, що в понеділок міністр аграрної політики і промисловості з робочою поїздкою відвідав Білорусь. Присяжнюк прибув до Мінська у складі офіційної делегації від України під головуванням прем’єр – міністра Миколи Азарова. У присутності голів урядів України та Білорусі Микола Присяжнюк підписав міжурядову угоду про співпрацю між країнами. Зазначимо, що в угоді йдеться про співпрацю в галузі карантину та захисту рослин.

 Як заявив Микола Присяжнюк, підписання цієї угоди сприятиме подальшому розширенню можливостей для двосторонньої співпраці між Білоруссю та Україною в аграрному секторі. Зокрема, стверджує міністр, цей документ дозволить поглибити співпрацю між країнами в рослинництві.

 «Білорусь є для України важливим торговим партнером в галузі сільського господарства», – підкреслив міністр.

 Він упевнений, що підписана угода між країнами дозволить розширити співпрацю і забезпечить взаємний обмін документацією, інформацією, результатами досягнень з фітосанітарії на технічному і стратегічному рівнях. На думку чиновника, це буде відбуватися «на основі суверенної рівності, взаємної вигоди та взаємоповаги».

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: