fbpx
Економіка

Батарейки та акумулятори загроза для екології України

Міністерство екології та природних ресурсів України оголосило про старт природоохоронної програми "Викидай правильно!", в рамках якої вперше в Україні буде організована комплексна система збору та утилізації відпрацьованих акумуляторів і батарейок. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, передає кореспондент УНН.

Зокрема, вже сьогодні міністр наповнив перший бокс з відпрацьованими батарейками. Крім того, за його словами, вже до кінця цього року понад півтисячі пунктів збору у всій Україні будуть готові прийняти відпрацьовані акумулятори та батарейки з гарантією їх подальшого безпечноїго транспортування, зберігання та утилізації.

Проект стартує з Києва та Львова і вже до кінця поточного року спеціальні безпечні контейнери для збору хімічних джерел струму будуть встановлені в приміщеннях органів влади, вишів та інших компаній.

Одночасно буде проводитися інформаційна кампанія, спрямована на підвищення екологічної освіченості українського населення.

Також, за словами О. Проскурякова, всі зібрані батарейки будуть поділені на групи і частину з них утилізують в Україні, а решту відправлять на експорт.

Крім цього програма "Викидай правильно!" також передбачає зберігання та утилізацію зібраних батарейок в відповідності з екологічними нормами ЄС і буде діяти на постійній основі.

"В Україні вже давно назріла проблема безпечної утилізації відпрацьованих акумуляторів і батарейок… Цю проблему не вдалося вирішити без добре відпрацьованої системи збору, логістики та утилізації. Це перший такий проект на території України", – зазначив О. Поскуряков.

Джерело: УНН

Читайте також: