fbpx
Суспільство

У Росії оголосили переможців Всеросійського конкурсу “Росія-10”

Завершився Всеросійський конкурс "Росія 10" і оголошені переможці. Про офіційне завершення голосування, покликаного обрати десять пам’яток культури, архітектури та природи РФ за допомогою загальнонародного голосування, повідомили на офіційному сайті проекту.

Ще у вересні організатори конкурсу достроково визнали мечеть імені Ахмата Кадирова "Серце Чечні" і Коломенський кремль переможцями, оскільки кількість голосів, відданих за них у півфіналі, в десятки разів перевищила кількість голосів, відданих за інші об’єкти, що беруть участь у конкурсі".

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті дрогобичанина Івана Шукліна

Крім цих двох об’єктів за підсумками голосування, статус переможців отримали Нижегородський кремль, Ростовський кремль, Псковський кремль, озеро Байкал, Петергоф, Мамаєв курган і скульптура "Батьківщина-мати кличе", Кижі та Троїце-Сергієва Лавра. Всього в конкурсі було враховано 224,6 мільйона голосів.

Мультимедійний проект "Росія 10", ініціаторами якого виступили телеканал "Росія" і Російське географічне товариство, проходив з 25 березня до 6 жовтня 2013 року. За словами організаторів, метою проекту було "підтримання стійкого інтересу до РФ як до об’єкта внутрішнього та міжнародного туризму, розповідь про унікальні географічні, архітектурні і історичні об’єкти Росії".

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

Ініціатори конкурсу особливо підкреслюють, що "однією з найважливіших функцій цього заходу є просування іміджу Росії як унікальної країни з багатющою культурною і природною спадщиною".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: