Лавров і Керрі: «Конференція щодо Сирії “Женева-2” пройде в середині листопада»

За підсумками зустрічі на Балі в рамках саміту АТЕС з держсекретарем США Джоном Керрі, глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що обидві сторони розраховують, що конференція щодо Сирії "Женева -2" пройде в середині листопада.

"Виступаємо за те, щоб в середині листопада відбулася міжнародна конференція", – сказав російський міністр, а Джон Керрі уточнив, що остаточна дата буде визначена в ООН генеральним секретарем організації Паном Гі Муном і його спецпосланцем щодо Сирії Лахдаром Брахімі.

"Ми домовилися зустрітися з паном Брахімі, ми домовилися закликати його встановити дату проведення конференції якомога швидше", – додав Керрі. Голова Держдепартаменту заявив, що обидві сторони – США і Росія – згодні, що військовий сценарій вирішення конфлікту в Сирії неможливий.

Related Post

Тим часом глава російського МЗС закликав Національну коаліцію сирійської опозиції "говорити одним голосом". Лавров звернув увагу на те, що спочатку керівник НКСО робить одні заяви щодо скликання "Женеви-2", а потім його прихильники спростовують ці заяви.

Також і Росія, і США відзначили, що влада Сирії бездоганно співпрацює з міжнародними інспекторами зі знищення хімзброї.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment