Голова ОПЕК: Я не уявляю, як Англія може залишитися без Шотландії, а Шотландія – без Англії

 18 вересня 2014 в Шотландії має відбутися референдум, на якому шотландці дадуть відповідь на наступне питання: «Чи повинна Шотландія бути незалежною державою?». Свою думку щодо можливого відокремлення Шотландії висловив в інтерв’ю газеті Daily Telegraph Абдалла аль – Бадрі, який є генеральним секретарем ОПЕК – організації країн – експортерів нафти. «Я не уявляю, як Англія може залишитися без Шотландії, а Шотландія – без Англії. Всі ми виросли, знаючи, що є Великобританія, а не Шотландія і Англія окремо, – заявляє глава ОПЕК і додає, що, на його думку, у складі Великобританії інтереси Англії і Шотландії можуть бути представлені найкраще.

 Видання Daily Telegraph пише про те, що якщо Шотландія стане незалежною, то близько 16 % податкових надходжень в цій країні будуть йти від компаній, що займаються видобутком нафти на шельфі Північного моря. В ОПЕК заявляють, що деякі родовища в Північному морі є "збідненими" і незалежна Шотландія візьметь організацією під свою опіку. Такий стан справ може у результаті призвести до фінансових збитків держави.

Related Post

 Раніше ми повідомляли, що британський прем’єр Девід Кемерон заявив про те, що не братиме участі у теледебатах, присвячених незалежності Шотландії. Голова уряду Великобританії, коментуючи таку свою позицію, заявив наступне: «Зручно відволікати людей від реальних проблем. Ви хочете дебатів між ким завгодно, але не між тими, кого питання реально стосується». Крім того, Девід Кемерон підкреслив наступне: «Ви сперечаєтеся не з третьою частиною Великобританії, а з народом Шотландії».

 За матеріалами: korrespondent.net

Leave a Comment