fbpx
Новини світу

Голова ОПЕК: Я не уявляю, як Англія може залишитися без Шотландії, а Шотландія – без Англії

 18 вересня 2014 в Шотландії має відбутися референдум, на якому шотландці дадуть відповідь на наступне питання: «Чи повинна Шотландія бути незалежною державою?». Свою думку щодо можливого відокремлення Шотландії висловив в інтерв’ю газеті Daily Telegraph Абдалла аль – Бадрі, який є генеральним секретарем ОПЕК – організації країн – експортерів нафти. «Я не уявляю, як Англія може залишитися без Шотландії, а Шотландія – без Англії. Всі ми виросли, знаючи, що є Великобританія, а не Шотландія і Англія окремо, – заявляє глава ОПЕК і додає, що, на його думку, у складі Великобританії інтереси Англії і Шотландії можуть бути представлені найкраще.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Видання Daily Telegraph пише про те, що якщо Шотландія стане незалежною, то близько 16 % податкових надходжень в цій країні будуть йти від компаній, що займаються видобутком нафти на шельфі Північного моря. В ОПЕК заявляють, що деякі родовища в Північному морі є "збідненими" і незалежна Шотландія візьметь організацією під свою опіку. Такий стан справ може у результаті призвести до фінансових збитків держави.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Раніше ми повідомляли, що британський прем’єр Девід Кемерон заявив про те, що не братиме участі у теледебатах, присвячених незалежності Шотландії. Голова уряду Великобританії, коментуючи таку свою позицію, заявив наступне: «Зручно відволікати людей від реальних проблем. Ви хочете дебатів між ким завгодно, але не між тими, кого питання реально стосується». Крім того, Девід Кемерон підкреслив наступне: «Ви сперечаєтеся не з третьою частиною Великобританії, а з народом Шотландії».

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: