fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Вибух на кордоні Росії і України влаштував бойовик?

Нелегал, який підірвав себе і двох українських прикордонників, перетинаючи кордон в пункті пропуску «Бачівськ», – був бойовиком. Нагадаємо, що пункт пропуску «Бачівськ» знаходиться на кордоні з Росією в Сумській області.

Про це повідомляє видання «Інтерфакс- Україна» з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах.

«Зараз однозначно можна стверджувати, що цей нелегал був бойовиком. Людина свідомо везла в Україну вибухівку. З якою метою – поки що важко сказати», – зазначає джерело.

За словами співрозмовника, при правопорушникові пізніше були виявлені документи, які й характеризували зловмисника, як бойовика. Варто відзначити, що під час обшуку в особистих речах були знайдені фотографії, на яких нелегал позував з різними видами вибухових пристроїв. Джерело повідомило, що зараз попередньо можна заявляти про те, що загиблий чоловік був особою кавказької національності, а його вік – близько 30-ти років.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

У даний момент українські правоохоронні органи за фактом вибуху проводять розслідування, але особистість цього нелегала досі не встановлена. За словами співрозмовника, для того, щоб дізнатися, ким дійсно був цей чоловік, представникам МВС України необхідно сприяння ФСБ Росії.

«Це розслідування проводять українські правоохоронні органи. Однак без взаємодії з ФСБ Росії, встановити особу цієї людини неможливо», – пояснило джерело.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Раніше повідомлялося, що вночі 4 жовтня під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску «Бачівськ» нелегал, який успішно перетнув російський кордон, підірвав себе і 2-х українських прикордонників. В результаті правопорушник загинув, а обидва прикордонники були госпіталізовані у важкому стані.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: