fbpx
Політика

Андрій Кожем’якін: Юлія Тимошенко не проситиме політичного притулку за кордоном

 Сьогодні про помилування Юлії Тимошенко говорять багато. І тут немає нічого дивного, адже скоро Вільнюський саміт, під час якого може статися історична для України подія – підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. А однією з вимог Європи до України, як відомо, є вирішення питання з Юлією Тимошенко, яка в даний час відбуває призначене їй судом покарання.

 Не виключений варіант, при якому колишній прем’єр – міністр України Юлія Тимошенко поїде на лікування до Німеччини. Щодо цього  цікава заява прозвучала від Андрія Кожем’якіна, який представляє в українському парламенті опозиційну «Батьківщину». «Для підписання асоціації з ЄС необхідно, щоб Тимошенко виїхала за кордон на лікування і, звичайно, вона на це погодиться для підписання Угоди між Україною та ЄС», – наводять сьогодні ЗМІ слова політика, який підкреслив, що «про прохання про політичний притулок або ще щось мова не йде».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Юлія Тимошенко, як заявив Андрій Кожем’якін, «на сьогодні є єдиним кандидатом від "Батьківщини" на наступних президентських виборах». Політик також зазначив, що в даний час проводяться політичні консультації про те, як законним шляхом вирішити питання виїзду Юлії Тимошенко на лікування за кордон.

 Нагадаємо, що раніше Андрій Кожем’якін, який очолює комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заявив, що профільний комітет «готовий у будь-який момент, навіть вночі», розглянути всі можливі пропозиції про помилування або звільнення Юлії Тимошенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: