fbpx
Економіка

«”Роснефть” видобуватиме нафту в найближчі 100 років», – Ігор Сєчін

Компанія «Роснефть» збирається видобувати нафту в найближчі 100 років. Крім того, в компанії не бачать альтернативи розробці запасів палива на шельфі. Про це на зустрічі з журналістами заявив голова російської компанії Ігор Сєчін.

Ігор Сєчін підкреслив, що «Роснефть», чиї запаси становлять близько 1,5 % світових розвіданих запасів, зараз зацікавлена ​​у міжнародному партнерстві для освоєння своєї ресурсної бази.

«Перспектива роботи компанії – років сто. З приводу шельфу – у нас немає альтернативи. Взагалі, в цілому, нафту треба добувати», – розповів Ігор Сєчін.

Глава «Роснефти» підкреслив також, що не бачить зараз істотної загрози планам його компанії з боку зростання видобутку сланцевого газу в США. Вся справа в тому, впевнений Сєчін, що у сланцевого газу висока собівартість, яка робить експорт неможливим.

Нагадаємо, що компанія «Роснефть» на сьогоднішній день володіє 46-ма ліцензіями на ділянках російського шельфу. Загальні запаси шельфу оцінюються в 42 мільярди тонн нафтового еквівалента. Раніше ця компанія підписала договори з норвезькою Statoil, американською ExxonMobil, італійською Eni про партнерство для розробки шельфу.

Ігор Сєчін запевнив, що «Роснефть» надалі буде дотримуватися найвищих екологічних стандартів під час роботи на шельфі. Крім того, він звинуватив активістів з міжнародної екологічної організації Greenpeace, яким пред’явили звинувачення в піратстві після атаки на платформу компанії «Газпромнефть» у Печорському морі. Зокрема, Сечін звинуватив «гринпісовців» в переслідуванні комерційних інтересів.

«Подивіться, хто їх оплачує, хто є їх спонсором», – підкреслив Сєчін.

Як впевнені в Greenpeace, сейсморозвідка є небезпечною для морських ссавців. Вся справа в тому, що частота сигналів перетинається з частотою звуків, які видають морські ссавці.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: