fbpx
Новини світу

Берлусконі стане двірником?

Скандально відомий екс-прем’єр-міністр Італії, керівник партії «Народ свободи» Сільвіо Берлусконі збирається клопотати про заміну домашнього арешту на суспільно-корисні роботи. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ, посилаючись на одного з адвокатів екс-прем’єр-міністра Франка Коппі.

Якщо така пропозиція буде підтримана в суді, то екс-прем’єр буде трудитися під наглядом працівників соціальних служб. Повідомляється, що адвокати Сильвіо Берлусконі направлять запит щодо зміни покарання для свого клієнта вже наступного тижня. Деталі виконання таких суспільно-корисних робіт будуть визначені лише в тому випадку, якщо міланський суд вирішить підтримати клопотання.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Стало відомо, що Сильвіо Берлусконі незабаром можуть позбавити звання сенатора. Таку рекомендацію дали представники спеціального комітету Сенату Італії. Скандально відомий політик навіть не спробував переконати представників Сенату Італії. Зокрема, Берлусконі так і не з’явився на засідання комітету.

«У мене немає ніяких можливостей для захисту. Для мене немає причин з’являтися на цьому засіданні перед людьми, які через пресу вже оголосили своє однозначне рішення», – стверджує італійський політик.

Крім того, верхня палата парламенту Італії розгляне питання про виключення Сильвіо Берлусконі зі своїх лав протягом 20-ти днів. Приводом до такого розгляду послужив термін Сильвіо Берлусконі: «опального» екс-прем’єр-міністра засудили до 4 років позбавлення волі. Таке покарання послідувало через ухилення Сільвіо Берлусконі від сплати податків.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Незважаючи на це, екс-прем’єр-міністра Італії ще можуть помилувати. Повідомляється, що «помилування Берлусконі» відбудеться тільки в тому випадку, якщо сам політик звернеться із спеціальним запитом до президента Італії.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: