fbpx
Політика

У Сирії інспектори ОЗХЗ через бойовиків не можуть потрапити на місце хіматаки

Експерти ООН і Організації з заборони хімічної зброї не можуть потрапити в сирійський населений пункт Хан аль-Асал, де, можливо 19 березня 2013 року була застосована хімічна зброя. Даний населений пункт зараз контролюється бойовиками.

"Щоб туди можна було поїхати, потрібен ряд спеціальних операцій. Тільки тоді можна буде забезпечити безпеку співробітникам комісії ООН", – пояснив міністр інформації Сирії Омран аз-Зоубі. Сирійський урядовий чиновник підкреслив, що згідно з резолюцією Ради Безпеки ООН, відповідальність за застосування хімічної зброї несуть всі сторони сирійського конфлікту.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Сирія ніколи не використовувала хімічну зброю, але терористичні угруповання застосовували хімічну зброю в передмісті Алеппо Хан аль-Асал та інших місцях, – запевнив міністр інформації Сирії Омран аз-Зоубі і додав: "Я думаю, що від бойовиків можна чекати чого завгодно і в будь-який час. Зараз треба бути вкрай уважними і стежити за збройними угрупованнями. Потрібно надавати на Катар, Саудівську Аравію і Туреччину, щоб вони вплинули на терористів. Це допоможе запобігти використанню хімзброї бойовиками".

Читайте також:  МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити так само

У Сирії інспектори ОЗХЗ через бойовиків не можуть потрапити на місце хіматаки (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: