fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Росії правоохоронці розкрили шахрайську фінансову піраміду, створену учасниками МММ

Співробітники МВС Росії за участю фахівців з Росфінмоніторингу розкрили крупну фінансову піраміду, що розкинула свою мережу по всій країні. Шахраї обманним шляхом виманили у людей близько 400 мільйонів рублів.

Придумали і впровадили злочинну схему колишні учасники скандально відомої піраміди "МММ". Для того, щоб викликати довіру громадян, шахраї називали себе соціальною групою взаємодопомоги "Витязі".

За попередніми підрахунками, в їхню пастку потрапили близько десяти тисяч людей по всій країні. Злочинна організація мала чітко вибудувану ієрархічну структуру. Керувала всім адміністрація – група шахраїв, яким підпорядковувалися регіональні координатори, а ті  контролювали місцевих адміністраторів в регіонах.

За допомогою Інтернету та друкованих рекламних видань вони обіцяли своїм вкладникам великі виплати у вигляді матеріальної допомоги. На гроші вкладників у різних російських містах орендувалися офіси, в яких велася підготовка нових вербувальників для агітаційної роботи серед населення.

Щодо керівників групи Дмитра Мазанова і Дмитра Кургіна порушено дві кримінальні справи за статтями "Привласнення або розтрата" і "Шахрайство в особливо великому розмірі". Зараз вирішується питання про їх арешт.

У Росії правоохоронці розкрили шахрайську фінансову піраміду, створену учасниками МММ (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: