fbpx
Економіка

У «Київенерго» немає коштів на опалювальний сезон

 ВАТ «Київенерго» заявило, що не має можливості самостійно профінансувати опалювальний сезон 2013/2014 року. Про це повідомили в прес-службі компанії.

 2013 року через рекордно низьку для жовтня температуру співробітники «Київенерго» продовжують трудитися в цілодобовому режимі. У компанії відзначають, що щодня до опалення в Києві підключається 1300-1600 споживачів (об’єктів соцсфери, житлових будинків і т.д.). У попередні роки за одну добу підключалася тільки 1 тисяча споживачів.

 Сьогодні на технічному рівні практично не існує проблем з подачею теплоносія. Зокрема, у міжопалювальний період фахівці «Київенерго» провели масштабну заміну на зношених ділянках тепломереж. 2013 року відповідно до інвестиційної програми "Київенерго" інвестувало в модернізацію і розвиток теплового господарства Києва близько 270 мільйонів гривень. Додамо, що в цю суму входять витрати на заміну зношених теплових мереж.

 Однак на сьогоднішній день залишається головна проблема, яка загрожує стабільному проходженню опалювального сезону в Києві. Це невирішене питання з заборгованості «Київенерго» за спожитий природний газ.

 У компанії заявили, що станом на 1 жовтня 2013 сума заборгованості «Київенерго» перед «Нафтогазом України» становить 2,1 мільярда гривень. Варто відзначити, що невідшкодована компенсація різниці в тарифах на теплоенергію – 1,588 мільярда гривень. У компанії заявляють, що загальна заборгованість київських споживачів за електричну та теплову енергію перед «Київенерго» – 2,263 мільярда гривень.

 Унаслідок заборгованості бюджету у виплаті різниці в тарифах перед «Київенерго», а також через несвоєчасні розрахунки споживачів за теплову та електричну енергію компанія не в змозі вчасно розплатитися з «Нафтогазом».

 За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: