fbpx
Політика

«Україна приречена на співпрацю і з ЄС, і з МС», – Азаров

 Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна зараз не просто ставить перед собою мету співпраці і з країнами Євросоюзу, і з країнами Митного союзу – Україна просто «приречена» на таку співпрацю. Відповідну заяву український прем’єр зробив в інтерв’ю білоруським ЗМІ.

 «Ми ж сусіди багатьох країн. У нас дуже великий кордон. До цього нас саме нас географічне положення зобов’язує», – розповів Азаров.

 Азаров запевнив, що в Україні буде проведено процедуру референдуму з питання вступу до Митного союзу. Це відбудеться в тому випадку, якщо коли-небудь Україна вирішить, що можлива і доцільна участь у Митному союзі. У такому випадку, упевнений прем’єр, український народ висловить свою думку, і під час референдуму буде прийнято рішення, реалізації якого ніхто не зможе перешкодити.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Прем’єр-міністр підкреслив також, що Білорусь і Україна пов’язують «сторіччя спільного проживання під одним дахом». Саме тому, підкреслив чиновник, зараз в Україні «з великим ентузіазмом і великою симпатією» дивляться, як Білорусь розвивається і як долає труднощі.

 «Для нас ваші труднощі – це наші труднощі», – заявив Азаров.

 Вся справа в тому, розповів прем’єр, що проблеми Білорусі відразу ж відбиваються на українському товарообізі і на економічних зв’язках.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Ваші успіхи також допомагають Україні розвиватися. Тут все взаємопов’язано», – запевнив глава українського уряду.

 Азаров також висловив подяку керівництву Білорусі за дуже спокійну та виважену оцінку рішення України про підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

 «Ті спокійні оцінки, які сьогодні в позиції керівництва Білорусі, в тому числі і на останній зустрічі з прем’єр-міністром Михайлом Мясниковичем, говорять про те, що Білорусь конструктивно дивиться на такий складний процес і робить правильні висновки», – підсумував Азаров.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: