fbpx
Право

Справу про вбивство Талькова здано в архів, так як обвинувачений більше 20 років переховується в Ізраїлі

 Валерій Шляфман, оголошений в міжнародний розшук як підозрюваний у вбивстві поета і музиканта Ігоря Талькова, вже більше 20 років переховується в Ізраїлі, повідомив представник СУСК Санкт-Петербургу. "Звинувачення Шляфману було пред’явлено заочно. Всі ці роки Ізраїль не видає його. Розслідування справи призупинено, обвинувачений оголошений у розшук", – сказав співрозмовник журналістів.

 Нагадаємо, Ігор Тальков був застрілений під час концерту в Санкт-Петербурзі 6 жовтня 1991. Його директору Валерію Шляфману було пред’явлено звинувачення у вбивстві з необережності, але він втік до Ізраїлю. Між Москвою і Тель-Авівом немає правового договору про видачу злочинців, але російські слідчі неодноразово робили спроби повернути Шляфмана на батьківщину. Не добившись ніякого результату, справу про вбивство Ігоря Талькова припинено і здано в архів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Ігор Тальков – музикант-самородок. Мало того, що він не мав навіть мінімальної музичної освіти, він навіть нотної грамоти навчився тільки після того, як написав перші пісні. Незважаючи на це, його музику обожнювала вся країна. Пісні Талькова були гостросоціальними, він незмінно висловлював у своїх творах різку і категоричну думку з приводу російських реалій.

 Вбивство музиканта породило безліч чуток і домислів. У причетності до нього підозрювали помічника співачки Азізи. Але офіційна точка зору все ж свідчить про те, що вбивцею був саме директор Талькова Валерій Шляфман. Причому слідчі вважають, що вбивство не було навмисним – під час бійки з охоронцями Азізи Шляфман нібито вистрілив у повітря, і одна куля випадково потрапила в Талькова. Вдова співака, у свою чергу, не вірить у випадковість вбивства. Вона запевняє, що коли всі кинулися телефонувати в "швидку", Шляфман набрав невідомий номер і вимовив у слухавку всього два слова: "Тальков убитий".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Убивство Ігоря Талькова (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: