fbpx
Новини світу

Палата представників Конгресу США повернула зарплату бюджетникам

 Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки в суботу, 5 жовтня 2013 року, одноголосно прийняла законопроект, який наказує виплачувати зарплату працівникам американських державних установ, закритих з 1 жовтня цього року, передають ЗМІ.

 Щоб документ набув законної сили, його має схвалити Сенат США і глава держави. Проте раніше контролюючі Білий дім і Сенат демократи відзначали, що не допустять часткових кроків з розблокування уряду з боку республіканців, які мають більшість у Палаті представників Конгресу.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 Державні організації США призупинили роботу з настанням нового фіскального року 1 жовтня 2013. Це трапилося після того, як нижня палата американського Конгресу відмовилася затверджувати бюджет. Невдоволення опонентів Барака Обами викликало те, що в бюджеті не було передбачено відстрочення ключовою для глави держави реформи охорони здоров’я. Сенат, у свою чергу, відмовився приймати схвалений нижньою палатою Конгресу проект, який пов’язує фінансування державних установ з відстрочкою даної реформи.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: