fbpx
Новини світу

Рівень Амура біля Хабаровська продовжує знижуватися

 За даними регіонального главку МНС, на сьогоднішній день рівень річки біля Хабаровська і Комсомольська-на -Амурі впав за добу на 12 сантиметрів. 5 жовтня рівень води склав 406 сантиметрів у Хабаровську і 630 сантиметрів у Комсомольську-на-Амурі. Нагадаємо, що критичними рівнями залишаються рівні в 600 і 650 сантиметрів відповідно.

Раніше в МНС повідомляли, що біля Миколаївська-на-Амурі може спостерігатися коливання рівня води в межах 5-15 сантиметрів. Це викликано морськими приливами. В даний момент в Хабаровському краї майже 40 населених пунктів залишаються затопленими. Всього підтопленими вважаються 1,6 тисячі будинків.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, що паводок на Амурі почався в липні. Підтоплення було викликано сильними дощами. Вже у вівторок в Амурській і Єврейській областях був знятий режим НС федерального рівня. Вода звідти поступово відходить. В даний момент епіцентром подій залишається Комсомольськ-на-Амурі. Всього від паводку постраждало близько 135 тисяч осіб. Зазначимо, що 30 серпня до зони лиха прибув і Володимир Путін, який оглянув масштаби трагедії з вертольота.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: