fbpx
Економіка

Росія і Україна продовжать співпрацювати для забезпечення якості та безпеки харчової продукції

 Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Іван Бісюк по телефону поспілкувався з главою федеральної служби з фітосанітарного і ветеринарного нагляду Росії Сергієм Данквертом. Зокрема, чиновники поговорили про розвиток співробітництва між Україною та Росією у сфері забезпечення якості та безпеки харчової продукції. 

Під час телефонної бесіди представники обох сторін повідомили, що зараз постає питання подальшого розвитку співпраці між країнами Митного союзу і Україною в галузі забезпечення якості та безпеки харчової продукції. Це питання виникло через прагнення України підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Перший заступник міністра агрополітики України заявив, що сьогодні немає жодних розбіжностей між вимогами до безпеки і якості харчових продуктів України і Європейського союзу, а також між Україною і Митним союзом. 

У той же час російська і українська сторони допускають можливість подальшого відпрацювання всіх питань відповідності продукції до технічних регламентів Митного союзу. Це стосується продукції, яка експортується з України до країн МС. 

Обидва чиновника констатували, що на сьогоднішній день вже існують напрацьовані шляхи для врегулювання цих питань. Наприклад, у разі виникнення будь-яких спірних моментів, в Україну приїдуть представники федеральної служби з фітосанітарного і ветеринарного нагляду Росії.

Крім того, сторони домовилися в оперативному порядку інформувати один одного про внесення будь-яких змін до фітосанітарних та санітарних вимог Митного союзу і Європейського союзу. Вже найближчим часом Росія і Україна обміняються офіційними документами, в яких будуть зафіксовані всі досягнуті домовленості. 

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: