fbpx
Економіка

Росія заборонить литовське молоко?

 З понеділка, 7 жовтня 2013 року, Російська Федерація офіційно введе обмеження на експорт молочної продукції з Литви. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Росії, глава Росспоживнагляду Генадій Онищенко.

 «Швидше за все, вже 7 жовтня розпочнеться обмеження допуску на російський ринок деяких груп молочних товарів з Литви», – розповів Генадій Онищенко.

 Глава Росспоживнагляду заявив, що у його відомства є претензії до якості молочної продукції, що поставляється до Росії з Литви.

 Нагадаємо, що 3 жовтня Генадій Онищенко пообіцяв ввести заборону за литовське молоко з наступного тижня: «Ми будемо в послідовному порядку нарощувати захисні заходи. Не виключаю того, що вже наступного тижня вся молочна продукція з Литви буде зупинена на російському кордоні».

 У вересні Генадій Онищенко розповів, що всі обмеження на постачання литовської молочної продукції пов’язані з питаннями безпеки і якості. Незабаром після цього Онищенко повідомив, що у санітарної служби Росії з’являються нові претензії до якості молочної продукції з Литви.

 «Дивимося динаміку, поки що вона не на користь литовської сторони», – заявляв головний санітарний лікар Росії.

 Зокрема, Генадій Онищенко зазначив, що його турбують «зростання шкідливих позитивних знахідок і показники якості».

 «Це сухе молоко і не тільки», – додав він.

 Вже на початку жовтня Росспоживнагляд звернувся у Федеральну митну службу, попросивши посилити контроль за якістю молочної продукції, яка ввозиться до Росії з Литви. Незабаром після цього в МЗС Литви засудили дії російської сторони.

 «Це, по суті, останній рубіж перед повною забороною доступу молочної продукції з Литви на російський ринок», – заявляв Онищенко.

 За матеріалами: ntv.ru

Читайте також: