fbpx
Новини світу

Нафтогазові компанії призупинили свою роботу в Мексиканській затоці через шторм “Карен”

 Нафтогазові компанії тимчасово припинили роботу своїх платформ, які знаходяться в Мексиканській затоці, через наближення тропічного шторму «Карен». Про це 4 жовтня 2013 повідомляють ЗМІ.

 Нафтові компанії евакуювали працівників з 185 платформ на південь від штату Луїзіана, що становить приблизно третину від загального числа платформ в Мексиканській затоці. Також британська корпорація ВР заявила про тимчасове зупинення робіт на платформах, які призначені для глибоководного буріння. Про евакуацію всіх працівників з комплексів, що знаходяться у східній частині затоки, повідомила американська корпорація Anadarko Petroleum. Також англо-голландська компанія Royal Dutch Shell і американські Chevron, Exxon Mobil, Marathon Oil і Murphy Oil евакуювали своїх співробітників.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 У загальній складності на закритих платформах добували сорок мільйонів кубометрів природного газу і більше 693 барелів нафти на добу.

 А також, на офіційному сайті фондової біржі Nasdaq повідомляється, що шторм несе загрозу 7 крупним нафтопереробним комплексам, які розташовані в прибережних районах Міссурі, Луїзіани і Алабами. У загальній складності там видобувають близько двох мільйонів барелів нафти на добу, що становить приблизно десять відсотків від щоденних обсягів переробки в Сполучених Штатах.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Тим часом, влада Міссісіпі, Алабами і Луїзіани оголосили надзвичайний стан в очікуванні тропічного шторму «Карен», який повинен досягти штатів 5 жовтня. За інформацією Національного центру з ураганів США, шторм «Карен», який в даний момент знаходиться на північний захід від гирла річки Міссісіпі, в даний час слабшає і прямує на північний захід. Середня швидкість вітру в зоні активності шторму становить приблизно вісімдесят кілометрів на годину.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: