Медведєв просить депутатів вчасно прийняти держбюджет

 Прем’єр-міністр Російської Федерації, лідер партії «Єдина Росія» Дмитро Медведєв заявив, що державний бюджет на наступний рік має бути прийнятий вчасно. Глава уряду як приклад нагадав про нинішню ситуацію з бюджетом у США.

 «Будуть суперечки, однак єдине, про що я хотів би сказати, що головний фінансовий документ, нехай і народжується в суперечках, баталіях, все-таки має бути прийнятий вчасно. Ми не можемо дозволити собі таку розкіш, яку, наприклад, дозволяють собі американці», – розповів Дмитро Медведєв на з’їзді «Єдиної Росії».

 Нагадаємо, що США починають новий фінансовий рік без державного бюджету, який поки так і не змогли погодити в Конгресі. Зокрема, відсутність компромісу щодо прийняття державного бюджету на 2014 фінансовий рік (стартує з 1 жовтня) вперше за 17 років припинилося фінансування держапарату в США. Опівночі на вівторок за місцевим часом багато державних установ припинили роботу. У загальній складності, під загрозою вимушеної відпустки виявилося приблизно 800 тисяч американських держслужбовців.

Related Post

 Крім того, Медведєв торкнувся теми декретної відпустки. За його словами, законопроект про збільшення періоду догляду за дитиною з 3 до 4,5 років необхідно прийняти в оперативному порядку. Зазначимо, що в Російській Федерації період догляду за дитиною вноситься до трудового стажу батька.

 «Російським урядом було розроблено законопроект, згідно з яким 4,5 роки догляду за дитиною будуть включатися до стажу одного з батьків. Раніше такий період становив три роки», – розповів Дмитро Медведєв, виступаючи на з’їзді «Єдиної Росії».

 Прем’єр-міністр додав, що цей законопроект необхідно прийняти оперативно. Для цього він попросив депутатів від «Єдиної Росії» підтримати цей документ.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment