fbpx
Спорт

Естафета олімпійського вогню сочинської Олімпіади прибула на Афінський Акрополь

Естафета Олімпійського вогню Сочі-2014 прибула на Афінський Акрополь на історичний стадіон грецької столиці, де вогонь буде переданий російській делегації. Безліч факелоносців, змінюючись кожні 75 метрів, пронесли вогонь вулицями Афін.

Як розповів старший радник російського посольства в Афінах Володимир Майстренко, що також брав участь у складі кортежу естафети на грецькій землі, греки дуже захоплено приймали олімпійський вогонь, запалений для Сочі.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

"Скрізь звучали запевнення, що грецький народ любить і поважає Росію, і естафета дає можливість зміцнити зв’язки між нашими країнами. Багато підкреслювали, що естафета стала символічною сполучною ниткою між нашими народами», – підкреслив дипломат.

Естафета вогню проходить по грецькій землі вже шостий день і у всіх містах за маршрутом естафети факелоносців вітали тисячі місцевих жителів, багато з яких прийшли на трасу разом зі своїми дітьми.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Колиска світової цивілізації легендарний Афінський Акрополь стане останнім пунктом грецького етапу естафети, сьогодні, в суботу на стадіоні "Панатінаїкос", де в 1896 році пройшли перші сучасні Олімпійські ігри, олімпійський вогонь передадуть російській делегації.

Естафета олімпійського вогню сочинської Олімпіади прибула на Афінський Акрополь (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: