fbpx
Міжнародна економіка

Державний Ермітаж відкрив власний готель

У Санкт-Петербурзі відкрився офіційний готель Державного Ермітажу, який став першим досвідом співпраці музею з представниками готельного бізнесу.

"Автори проекту не намагалися зобразити тут Ермітаж, – зауважив на церемонії відкриття готелю гендиректор Ермітажу Михайло Піотровський. – Деякі елементи демонструють зв’язок з ним, але без перебільшень. Тут багато речей, які нагадують Ермітаж, але без спроби щось переносити або копіювати", – підсумував директор Ермітажу.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За його словами, новий п’ятизірковий готель став єдиним у Росії та світі, який отримав право використовувати товарні знаки Ермітажу на підставі ліцензійного договору. Піотровський підкреслив, що музей не отримуватиме комерційного прибутку від діяльності готелю. Надалі планується проводити спільні програми, в яких гості готелю отримуватимуть у музеї "привілейовані права".

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

"Ми створюємо хороший прецедент, як повинні разом працювати культура і бізнес", – додав директор Ермітажу. Готель розміщується в центрі північної столиці у відреставрованій споруді 1930-х років, у якій за радянських часів розташовувався Палац культури працівників харчової промисловості.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: