fbpx
Театр

Голандський театр виступив на захист журналістів і геїв в Росії

 4 жовтня в Санкт-Петербурзі стартував міжнародний театральний фестиваль «Балтійський дім». Більшість його учасників представили вистави, поставлені на основі російської класики. Не обійшлося і без інцидентів.

 Після вистави «Росіяни!» Голандської трупи «Тонеельгруп Амстердам» актори розповіли про свою любов до Росії, про те, як відповідально грати Чехова на його батьківщині, як вони схиляються перед Чайковським, Маяковським, Дягілєвим і Станіславським, а потім несподівано виголосили: «Але ми не можемо мовчати, тому що знаємо, що в Росії цькування зазнають журналісти та геї. Ми хочемо висловити слова підтримки та солідарності. І хочемо благати російську владу припинити дискримінацію».

 Реакція публіки була неоднозначною – деякі зааплодували, інші ж, навпаки, стали голосно вигукувати «Геть геїв!» І «Підіть зі сцени!».

 Зазначимо, що вистава «Росіяни!» Тривала шість годин. У Голандії ця постановка стала театральним хітом – її показували щодня протягом восьми місяців. В основі спектаклю лежать п’єси Чехова «Платонов» і «Іванов».

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: