fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Інцидент у пункті пропуску «Бачівськ». Міліція Сумської області відкрила кілька кримінальних проваджень

  У зв’язку з інцидентом на українсько-російському кордоні в пункті пропуску "Бачівськ" (Сумська обл.), Де в ніч на п’ятницю порушник кордону підірвав себе, правоохоронці відкрили кілька кримінальних проваджень, повідомили агентству "Інтерфакс- Україна" у прес-службі міліції Сумської області.

Згідно з інформацією кримінальні провадження відкриті за статтями "замах на вбивство", "контрабанда", "незаконне переміщення через кордон".

Разом з тим, на сайті Держприкордонслужби повідомляється, що порушнику кордону вдалося перетнути російський пункт пропуску "Троєбортне" в мікроавтобусі марки "Мерседес" з молдовськими номерами. У мікроавтобусі знаходилися четверо громадяни Молдови, сам порушник ховався в салоні, де його і виявили співробітники українського прикордонного відомства.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

"Для додаткової перевірки затриманого перевели в кабіну паспортного контролю, де він надав прикордоннику паспорт громадянина Росії. У ході перевірки документа було встановлено, що він йому не належить", – йдеться в повідомленні.

О 00:44 під час проведення співбесіди затриманий громадянин підірвався невідомим вибуховим пристроєм, під час якого загинув і були поранені двоє прикордонників – старший прапорщик Микола Усок і старшина Руслан Божок.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Постраждалі були направлені до районної лікарні Глухова, де були прооперовані.

"Стан постраждалих прикордонників важкий. У них численні рани", – повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Держприкордонслужби в п’ятницю.

"Спільна слідча група прокуратури, МВС, СБУ та Держприкордонслужби продовжує роботу на місці", – підкреслили в прикордонному відомстві.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: