fbpx
Політика

Через фінансові проблеми в США закриваються верфі ВМФ

Через фінансову кризу і нестачу фінансування в США робочі верфей, на яких будуються і ремонтуються кораблі ВМС США, змушені залишати свою роботу і відправлятися в неоплачувані відпустки. Як зазначають у ЗМІ, падіння продуктивності верфей може призвести до зсуву графіків техобслуговування корабельного складу флоту.

Повідомляється, що у відпустки відправлені від третини до половини чисельності робітників верфей ВМФ і підприємства будуть укомплектовані тільки лише для проведення ремонту та техобслуговування стратегічних сил, зокрема, підводних ракетоносців.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У той же час, представник командування силами флоту ВМС США лейтенант- командер Ріанна Момсен заявила, що скорочення кадрового складу верфей не зачепить польоти авіації і виходи кораблів і суден у море.

А раніше начальник штабу сухопутних військ США Рей Одієрно попередив, що припинення фінансування американських держорганів у зв’язку з бюджетною кризою серйозно шкодить щоденним операціям американських збройних сил.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, фінансування федеральних держустанов у Сполучених Штатах було припинено з півночі вівторка, першого жовтня, після того, як конгресмени не змогли знайти спільну мову в ході обговорення бюджетного закону до початку нового фінансового року.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: