fbpx
Міжнародна економіка

Росія домовилася зі Швецією про зниження тарифів на роумінг

Росія і Швеція напередодні підписали меморандум про зниження тарифів на міжнародний роумінг. Угода була підписана російським міністром зв’язку і масових комунікацій Миколою Никифоровим і міністром з питань інформаційних технологій та енергетики Швеції Аною-Карін Хатт.

Крім них документи підписали представники російських операторів ВАТ "Ростелеком", ВАТ "МТС", ВАТ " Вимпелком", ВАТ "Мегафон" і шведських операторів – Tele2 Sverige AВ, TeliaSonera AВ, Telenor Sverige AB і Hi3G Access AВ.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Як повідомили в прес-службі Мінкомзв’язку Росії, в меморандумі обмовляється, що угода щодо зниження тарифів на міжнародний роумінг між Росією і Швецією має бути досягнута протягом найближчих шести місяців. Аналогічні угоди були підписані російським міністерством з Фінляндією, Польщею, Словенією, Латвією, Литвою, Ізраїлем та Естонією. На стадії завершення знаходиться домовленість з Норвегією.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Раніше було ухвалено рішення про зниження тарифів на роумінг по всій території Євросоюзу, і тепер вартість вихідного дзвінка зменшилася на 17 відсотків – до 24 євроцентів, а вхідного – на 12 відсотків – до 7 євроцентів. Крім того, на 11 відсотків зменшилася плата за відправку текстових повідомлень.

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: