fbpx
Новини світу

Нідерланди планують через суд звільнити судно «Арктик Санрайз»

 Нідерланди обіцяють судитися з Росією, якщо її влада не звільнить судно «Арктик Санрайз», яке було затримано після акції активістів організації Greenpeace біля нафтоплатформи «Прирозломної». Про це заявив глава МЗС Нідерландів Франс Тіммерманс.

 Нагадаємо, що раніше Гаага вже зверталася до російської влади з проханням про звільнення екіпажу «Арктик Санрайз» і самого судна. Однак тоді Москва відповіла відмовою на дане прохання. Нинішня процедура арбітражу буде стосуватися тільки лише судна. Зазначимо, що всіх 30 активістів, які перебували на даному судні, звинуватили в піратстві. Серед звинувачених також і два громадянини Нідерландів. Акція протесту представників організації відбулася 18 вересня.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Представники Нідерландів наполягають на проведенні процедури арбітражного провадження. Дана процедура передбачає, що від кожної сторони будуть залучені юристи в якості арбітра. Обидва арбітри разом повинні обрати третього, з яким вони і будуть виносити рішення з даного питання. Також наголошується, що прийняте рішення буде обов’язковим до виконання.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: