fbpx
Економіка

Екологи завершили чергове “генеральне прибирання” в Арктиці

  "Прокинувся вранці – прибери свою планету!": цей девіз Маленького Принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері – не порожній звук для екологів Севгідромету. Сьогодні, 4 жовтня, завершилася місія з прибирання від сміття островів Греем-Белл архіпелагу Земля Франца-Йосипа, що тривала п’ять місяців. За робітниками вже вирушило судно "Професор Молчанов", щоб привезти екологів з Арктики до Архангельська.

 Замовником «збиральної кампанії» став національний парк "Російська Арктика". За словами його представників, на Греем-Белл могла статися справжнісінька екологічна катастрофа, адже на арктичних островах в результаті поступової зміни клімату відбувається розмивання берега, на якому знаходяться кинуті склади з нафтопродуктами.

 В очищенні Греем-Беллу брали участь 80 осіб. Всього з кінця весни на острові зібрано понад 8000 тонн сміття. У найближчі дні його доставлять на "велику землю" і пустять на переробку.

 До прибирання на острові Греем-Белл аналогічні роботи проводилися на островах Земля Олександри і Гукера. На ці цілі з державного бюджету було виділено 637 000 000 рублів.

Генеральне прибирання Арктики (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: