fbpx
Новини світу

Молдавські вина можуть ненадовго повернутися в РФ

 Головний санітарний лікар Росії, глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко припускає, що незабаром РФ може зняти ембарго на постачання молдавських вин, але зазначає, що якщо це і відбудеться, то дане рішення буде не довгостроковим.

За його словами, вже наступного тижня російські експерти вирушать до Молдови, щоб провести відповідні перевірки. За результатами їх роботи і буде прийматися рішення про повернення молдавських вин на російський ринок.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

«Не можу не звернути увагу на те, що за найоптимістичнішого розвитку подій ці рішення не будуть носити довгострокового характеру», – додав Онищенко.

Як він зазначив, Росія може знову переглянути свою позицію в цьому питанні у світлі змін в молдавській економіці, викликаних ембарго на поставки вин. Онищенко підкреслив, що якщо Молдова все ж реалізує до середини осені ті рішення, які вона готує, то Росія буде змушена повернутися на початок розгляду питання з винами.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

«При такому розвитку подій будемо виходити з того розуміння, що в бюджетоутворюючій галузі молдавської економіки відбудуться події, які принципово змінять структуру організації галузі і зажадають розглядати питання заново», – повідомив глава Росспоживнагляду.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: