fbpx
Політика

МЗС РФ підтвердив, що чиновник ФІФА дійсно фігурує в “списку Гуантанамо”

У російському МЗС напередодні ввечері підтвердили, що глава слідчого управління ФІФА Майкл Гарсіа дійсно фігурує у так званому "списку Гуантанамо", який був складений у відповідь на оприлюднення держдепом з посиланням на "закон Магнітського" імен російських громадян, для яких закрито в’їзд до США.

У коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ у зв’язку з питанням про можливість в’їзду в РФ глави слідчого управління ФІФА Майкла Гарсії вказано, що "в цьому" списку Гуантанамо" поряд з тими, хто санкціонував застосування тортур і знущань над ув’язненими в американських спецв’язницях, дійсно фігурує Майкл Гарсіа".

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Згідно з наявною інформацією, Майкл Гарсіа, перебуваючи на посаді прокурора південного округу Нью-Йорка, підтримував обвинувачення проти громадянина Росії Віктора Бута, "несправедливо засудженого на 25 років в’язниці на основі сумнівних доказів".

Зокрема, в документі російського МЗС йдеться: "Ми маємо намір жорстко реагувати на недружні випади і безцеремонні посягання на права російських громадян. Всім причетним до цього варто добре задуматися".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

МЗС РФ підтвердив, що чиновник ФІФА дійсно фігурує в "списку Гуантанамо" (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: