fbpx
Політика

За стан місцевих автомобільних доріг відповідатимуть обладміністрації – Кабмін

 Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України «Про передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення», уряд розмежував відповідальність центральних і місцевих органів влади за стан доріг загального користування. Так, автомобільні дороги загального користування місцевого значення (обласні та районні) будуть передані зі сфери управління «Укравтодору» Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, а також Севастопольській та державним адміністраціям.

 Важливо і те, що документом визначено фінансування «Укравтодором» робіт з експлуатаційного утримання цих автодоріг до кінця 2013 року. А при формуванні проекту державного бюджету України на 2014 рік буде врахований прогноз витрат «Укравтодору», Ради міністрів Криму, обласних та Севастопольської держадміністрацій на утримання автомобільних доріг загального значення (дороги між населеними пунктами) при формуванні проекту державного бюджету України на 2014 рік. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Козак.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Планується, що розпорядження набере чинності одночасно із законом України «Про розподіл функцій з управління автомобільними дорогами загального користування» після схвалення його Верховною Радою.

 У той же час віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул повідомив, що для більш ефективного використання коштів на розвиток дорожньої інфраструктури уряд підтримав законопроект, яким передбачено ввести розподіл цільового фінансування з держбюджету (субвенції) між обласними бюджетами, бюджетом республіки Крим та бюджетами Києва та Севастополя. Віце-прем’єр впевнений, що дана ініціатива позитивно позначиться на стані українських доріг, оскільки місцева влада зможе концентрувати і розподіляти ресурси, необхідні для виконання робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту дорожніх об’єктів відповідно до встановлених пріоритетів і потреб.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Регіони мають отримувати відповідальність разом з коштами. Ми продовжуємо модернізацію систем управління дорожнім господарством. Будуть змінені механізми та технології утримання, ремонту та будівництва доріг відповідно до кращих європейських практик та стандартів якості, безпеки та експлуатації», – зазначив Олександр Вілкул.

 При цьому він додав, що розподіл коштів буде здійснюватися з урахуванням місцевої стратегії розвитку, характеристики доріг і проблем на дорогах, усунення яких першочергово потребують місцеві громади.

 За матеріалами: kmu.gov.ua
 

Читайте також: