fbpx
Новини світу

Заступник мера Москви: Доступне житло місту не потрібне

За словами заступника мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва Марата Хуснулліна, будівництво доступного житла в столиці економічно неможливе і є стратегічно неправильним. Заступник мера вважає, що саме висока вартість московських квартир є на сьогоднішній день стримуючим фактором для масової міграції. Якщо ж у місті розпочати будівництво житла собівартістю 2000-3000 доларів, до Москви неодмінно приїдуть ще 5 000 000 осіб, а корінні жителі так і залишаться ні з чим, впевнений Хуснуллін.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Звичайно ж, будівництво житлових будинків у столиці Росії скорочуватися не буде, заспокоїв заступник мера. Але говорити про його «доступність» говорити передчасно. У Москві планується щорічно вводити в експлуатацію 8-10 мільйонів квадратних метрів нерухомості, що стане своєрідним рекордом і не дозволить місту «старіти».

Зараз середня вартість пропозиції на ринку новобудов становить 217,9 тисячі рублів за квадратний метр. За квадратний метр житла економ-класу потрібно заплатити 101,4 тисячі рублів, а квадратний метр в новобудові бізнес-класу перевищує 300 тисяч рублів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: