fbpx
Шоу-бізнес

Джейн Фонда буде нагороджена за внесок у розвиток кіно

   Американський інститут кінематографії відзначить знамениту актрису Джейн Фонда почесною нагородою за внесок у розвиток кіно. 

  Голова AFI (American Film Institute) Ховард Стрінгер заявив: «Джейн Фонда входить в королівську сім’ю американського кінематографу», при цьому зазначивши, що актриса, будучи дочкою актора Генрі Фонда, зуміла «знайти власний голос і прокласти свій шлях».

  Урочиста церемонія, на якій Джейн Фонда отримає нагороду AFI, відбудеться 5 червня 2014 року.

  Нагадуємо, що актриса Джейн Фонда дебютувала на екрані 1960 року в комедії «Велика історія». Пізніше актриса взяла участь в таких картинах, як: «Барбарелла» , «Загнаних коней пристрілюють , чи не так?», «Клют», «Джулія» і «Повернення додому». Ролі Джейн Фонди в картинах «Повернення додому» і «Клют» були відзначені «Оскарами».

  Не так давно Джейн Фонда знялася в картині «Дворецький», зігравши Ненсі Рейган. У Сполучених Штатах Америки ця картина вийшла в прокат у середині серпня поточного року. Інформація про те, чи буде вона показана в РФ, поки не надходила.

  Нагадуємо, що нагорода AFI (American Film Institute) була заснована 1973 року. Її першим лауреатом став режисер Джон Форд. Також в різні роки нагороду AFI отримували такі актори, як: Орсон Уеллс, Генрі Фонда, Альфред Хічкок, Елізабет Тейлор, Джек Ніколсон, Клінт Іствуд, Стівен Спілберг, Барбра Стрейзанд, Меріл Стріп та інші. 

   За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: