fbpx
Література

Віктор Єрофєєв став кавалером французького Ордена Почесного легіону

  Російсько письменник Віктор Єрофєєв (автор романів «Російська красуня», «Життя з ідіотом», «Страшний суд», «Енциклопедія російської душі» і багатьох інших) отримав другу французьку нагороду – цього разу автор став кавалером французького Ордена Почесного легіону.

  Нагородження лауреата відбулося напередодні в резиденції французького посла в Москві. Представник дипмісії зазначив, що рішення про нагородження Віктора Єрофєєва прийняв особисто президент Франції Франсуа Олланд. Вручаючи нагороду, посол підкреслив, що Єрофєєв вніс незаперечний внесок у світову культуру. Дипломат нагадав, що дитячі роки майбутній письменник провів у Парижі, так як виховувався в сім’ї співробітників дипкорпусу. З тих пір, за словами посла, Єрофєєв «перейнявся французькою культурою», а його твори, написані у зрілі роки, знаходять відгук у серцях французів, допомагаючи їм зрозуміти феномен «загадкової російської душі».

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

 Отримуючи нагороду, Віктор Єрофєєв попросив передати подяку Франсуа Олланду за надану честь і додав, що саме Франція дала йому можливість відчути «свободу творчості».

  Нагадаємо, сім років тому Віктор Єрофєєв був удостоєний Ордена мистецтв і літератури Франції.

  За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: