fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Виконавча і реєстраційна служби України відновили свою роботу – Мін’юст

В Україні станом на 11:00 4 жовтня 2013 року повністю була відновлена ​​робота державної реєстраційної та державної виконавчої служб. Про це повідомили представники Міністерства юстиції України.

Стало відомо, що на 92 % відновлений доступ до реєстрів всіх державних нотаріусів і на 82 % – до реєстрів приватних нотаріусів.

В даний момент тривають роботи з відновлення діяльності єдиних і державних реєстрів Міністерства юстиції України.

«Ситуація стабілізується», – запевнили в міністерстві.

Нагадаємо, що 1 жовтня 2013 року в Україні тимчасово було припинено доступ до державних та єдиних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України. При цьому деякі джерела серед нотаріусів заявляли, що державні і єдині реєстри не працюють через зміни керівництва в Держінформюсті.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Вчора в Міністерстві юстиції зазначили, що планують повністю відновити роботу українських державних реєстрів у п’ятницю, 4 жовтня.

Раніше повідомлялося, що колектив Держінформюсту повідомив про рейдерське захоплення підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України. Саме це підприємство і контролює реєстри, а саме: реєстр речових прав на нерухоме майно, реєстр нормативно-правових актів, реєстр виконавчих проваджень, а також реєстр баз персональних даних та ряд інших реєстрів.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Незважаючи на такі заяви, в Міністерстві юстиції України підкреслили, що інформація про рейдерське захоплення держпідприємства «Інформаційний центр» не відповідає дійсності. Про це під час брифінгу розповіла міністр юстиції України Олена Лукаш. Міністр юстиції зазначила також, що інформація про можливе рейдерське захоплення держреєстрів, яка була поширена в ЗМІ, може бути пов’язана з тим, що на підприємстві вже 2 місяці проходить аудит фінансової діяльності.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: