fbpx
Економіка

Янукович: Українська продукція затребувана в усьому світі

 Обсяги виробництва продукції сільського господарства в Україні за вісім місяців 2013 збільшилися на 13,3 %. Про це заявив президент України Віктор Янукович на Міжнародному інвестиційному форумі в Кіровограді. За його словами, за останні три роки врожай зернових та олійних культур досягне рекордних показників.

 «Цього сезону валовий збір зернових може досягти 60 млн тонн, олійних – понад 13 млн тонн, що в рази більше, ніж потрібно для задоволення внутрішніх потреб», – підкреслив Віктор Янукович.

 Також він додав, що за прогнозами експертів, цього року Україна може вийти на друге місце за обсягами експорту пшениці, кукурудзи і ячменю. 60 % усього світового експорту соняшникової олії забезпечує також Україна. Крім того, країна входить до десятки лідерів з експорту м’яса птиці.

 «Свідченням затребуваності української продукції на світових ринках є той факт, що в цьому маркетинговому році на експорт вже відвантажено близько 5 млн тонн зернових культур», – заявив Віктор Янукович.

 Такий стрімкий розвиток аграрного сектора позитивно впливає, в першу чергу, на економіку України. Адже зовнішня торгівля українською продукцією забезпечує значні надходження коштів до державного та місцевих бюджетів. Завдяки цьому економіка країни знаходиться на стабільному рівні.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: